De paralympiske komitéene fra de nordiske landene Finland, Danmark, Norge, Færøyene, Island og Sverige fordømmer de Russiske angrepene på Ukraina.
De paralympiske komitéene fra de nordiske landene Finland, Danmark, Norge, Færøyene, Island og Sverige fordømmer de Russiske angrepene på Ukraina.

Nordisk oppfordring om utestengelse av Russland og Hviterussland fra Paralympics

De nordiske paralympiske komitéene har sendt et brev til Den internasjonale paralympiske komité (IPC) hvor det anmodes om at Russland og Hviterussland utestenges fra Paralympics i Beijing.

De paralympiske komitéene fra de nordiske landene Finland, Danmark, Norge, Færøyene, Island og Sverige fordømmer de Russiske angrepene på Ukraina, og uttrykker sin sympati for de som er rammet. Russland, og indirekte Hviterussland, bryter den olympiske våpenhvilen, og bringer dermed sikkerheten og deltakelsen til alle som tar del i lekene i fare. De nordiske paralympiske komitéene oppfordrer derfor IPC til å utestenge russiske og hviterussiske utøvere fra å delta i Paralympics, så vel som at det bes om at IPC gjør alt de kan for å sørge for at Ukrainske paralympiske utøvere kan delta.

Følger opp NIFs oppfordring om utestengelse

Som en konsekvens av de russiske bruddene på folkeretten og krigshandlingene i Ukraina og NIFs påfølgende uttalelse om utestengelse av Russland og Hviterussland fra all idrett, sendte NIF i helgen et brev til IPC hvor det oppfordres til å utestenge den russiske og hviterussiske paralympiske komité fra all deltakelse i Paralympics i Beijing. NIF oppfordret også IPC om å gjøre alt i sin makt for å sikre at ukrainske utøvere kan delta i Paralympics.