Foto: Erik Ruud
Foto: Erik Ruud

Lokale aktivitetsmidler er klare for fordeling

Lokale aktivitetsmidler (LAM) er en tilskuddsordning fra Kultur- og likestillingsdepartementet (KUD) rettet mot lokale lag og foreninger som driver idrett og fysisk aktivitet for barn og ungdom. Dette gjøres av Idrettsrådene og fordelingen av midlene fra 15. august til 15. november.

Om Lokale aktivitetsmidler

Lokale aktivitetsmidler (LAM) er en grunnstøtte til medlemsbaserte lokale lag og foreninger.
Midlene skal bidra til økt idrettsaktivitet, deltakelse og frivillighet.
Det er arbeidet i det enkelte idrettslag for barn (6-12 år) og ungdom (13-19 år) som skal tilgodeses.

LAM er en tilskuddsordning fra Kulturdepartementet (KUD) spesifikt rettet mot lokale lag og foreninger som driver idrett og fysisk aktivitet for barn og ungdom.

Lurer du på noe? Ta kontakt med rådgiver Fredrik Ødegaard. 

Kultur-og likestillingsdepartementet (KUD) fastsetter beløpene som er til fordeling basert på innbyggertallet for barn og ungdom i hver kommune. NIF mottar tildelingsbrev fra KUD i mai hvert år. Etter det sender NIF ut brev til idrettsrådene. 

Idrettsrådene fordeler LAM til idrettslagene i sin kommune etter retningslinjer fra KUD og krav og anbefalinger fra NIF.

Idrettsrådene fordeler midlene i SportsAdmin. Idrettsrådene skal i tillegg laste opp et dokument som viser utregningen av fordelingen. Idrettsrådene må også skrive inn tildelingskriteriene og dato for vedtaket av dem i SportsAdmin. 

Fredrik Ødegaard
Fredrik Ødegaard
Rådgiver Anlegg, idrettsråd og rammebetingelser.