Oppvarming sammen med Friskis&Svettis Grenland skapte god stemning og var en gøy start for alle deltagere. Maskotene deltok aktivt i dansen. Foto: Vestfold og Telemark idrettskrets
Oppvarming sammen med Friskis&Svettis Grenland skapte god stemning og var en gøy start for alle deltagere. Maskotene deltok aktivt i dansen. Foto: Vestfold og Telemark idrettskrets

Engasjerte deltagere under Grenseløs Paraidrettsdag i Skien Fritidspark

Torsdag 3. oktober var det stor aktivitet og idrettsglede da Skien Fritidspark, elever fra idrettslinja på Hjalmar Johansen VGS og Vestfold og Telemark idrettskrets igjen var vertskap for Grenseløs Paraidrettsdag. Arrangementet samlet deltakere i alle aldre med ulike funksjonsnedsettelser, og gir dem muligheten til å prøve en rekke forskjellige idretter under trygge og inkluderende forhold.

Grenseløs Paraidrettsdag er et samarbeid mellom lokale idrettslag, Vestfold og Telemark idrettskrets, særforbund,flere paraidrettsutøvere og frivillige. Målet med arrangementet er å skape en møteplass der alle, uavhengig av funksjonsevne, kan oppleve mestring og idrettsglede. 

Årets deltakere fikk b.la prøve seg på idretter som EL-innebandy, boccia, bordtennis og golf, med støtte fra instruktører og erfarne utøvere. For mange var dette første gang de fikk muligheten til å teste nye idrettsgrener, og stemningen blant både deltakere og trenere var høy gjennom hele dagen. 

– Dette er et fantastisk arrangement. Det gir deltakerne en unik mulighet til å oppleve idrett på en positiv måte og til å finne ut hvilke aktiviteter som passer for dem, sier en av instruktørene fra arrangementet. 

vbhjhjh,k.jpg

Innebandy var en slager for alle som prøvde og det ble mange kamper. Her reddes det an av mange målsjanser. Foto: Vestfold og Telemark idrettskrets

Viktig arena for inkludering 
Grenseløs Paraidrettsdag har etter hvert blitt en årlig tradisjon i Skien Fritidspark. Det årlige arrangementet er en viktig arena for inkludering, der alle kan delta på sine egne premisser og oppleve fellesskap gjennom idretten. For mange blir dette også et springbrett inn i mer regelmessig aktivitet, enten gjennom paraidrettstilbud i lokale idrettslag. 

Tilbakemeldingene fra deltakerne var overveldende positive, og mange ga uttrykk for at de ønsker å delta igjen neste år. 

– Det er gøy å se hvor mye glede idretten gir deltakerne, og vi er stolte av å være med på å arrangere en dag som setter fokus på idrett for alle, sier Anne Katrine Aas, rådgiver paraidrett i Vestfold og Telemark idrettskrets. 

Grenseløs Paraidrettsdag i Skien Fritidspark er et av mange tiltak for å gjøre idretten mer tilgjengelig og inkluderende, og planleggingen for neste års arrangement er allerede i gang. 

vgchjmcg .jpg

Golf var en populær aktivitet gjennom dagen. Selv maskotene måtte prøve seg. Foto: Vestfold og Telemark idrettskrets.

Følgende idrettslag og særforbund bidro med trenere og instruktører: 

  • Skien bordtennisklubb/Notodden bordtennisklubb/Norges bordtennisforbund 
  • Grenland bowlingklubb 
  • Grenland og omegn golfklubb/Norges golfforbund 
  • Klyve EL-innbandylag 
  • Norges bandyforbund 
  • Grenland klatreklubb 
  • Urædd håndball og Urædd fotball/NFF Telemark 
  • Skien håndbakklubb 
  • Skien Nanbudoklubb 
  • Tønsberg Funksjonshemmedes Idrettslag 
  • Friskis&Svettis Grenland

 

ghjgm dgjm tg.jpg

Gjennom dagen ble det servert frukt og jus til alle deltagere av idrettskretsen. Fra v. side: Karoline Riis, Maskot, Anne Katrine og Henrik Larsen. Foto. Hjalmar Johansen VGS/ Malin Skjelstad.