Solfrid etter å ha mottatt gullmedaljen i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Solfrid etter å ha mottatt gullmedaljen i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Fantastiske prestasjoner i OL og PL!

Tre utøvere fra Vestfold og Telemark har gjort det helt eksepsjonelle under sommerens Olympiske Leker og Paralympics. Solfrid Koanda fra Larvik Atletklubb, Merete Tveiten fra Notodden Bordtennisklubb og Fredrik Solberg fra Tønsberg Svømmeklubb reiser hjem med medaljer i bagasjen.

OL-gull til Solfrid Koanda i vektløfting
Solfrid Koanda, som har representert Larvik Atletklubb, leverte en solid innsats under OL og sikret seg gull i vektløfting. Koanda har vært i toppen av norsk vektløfting en stund, men dette gullet er hennes første i OL-sammenheng. -Det har vært mye hardt arbeid, men nå føles det virkelig verdt det, sier en fornøyd Solfrid etter seieren.

Merete Tveiten vant PL-bronsje i bordtennis

De norske para-bordtennisspillerne Merethe Tveiten fra Notodden Bordtennisklubb (t.v.) og Aida Dahlen med bronsemedaljene. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Merete Tveiten fra Notodden Bordtennisklubb imponerte i Paralympics, hvor hun vant bronsje i bordtennis sammen med makker Aida Dahlen. Tveiten, som har flere internasjonale konkurranser bak seg, er glad for å ha fått god uttelling i sin første Paralympics.

Bronse til Fredrik Solberg i svømming

BRONSE: Fredrik Solberg med bronsemedaljen i Paris. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB


Fredrik Solberg fra Tønsberg Svømmeklubb tok bronse i svømming under Paralympics. Solberg har jobbet målrettet mot mesterskapet i flere år, og resultatet er en stor opptur for ham. – Jeg har nesten ikke ord. Målet var å gå sub 24, men det eneste som er viktig er å ta med en medalje hjem. Å få med noe metall hjem til Bergen og så klart Revetal, Tønsberg svømmeklubb og alle på Revetal, sier han i et intervju med NRK.

Vestfold og Telemark idrettskrets, sammen med Olympiatoppen Østlandet, ønsker å takke de lokale klubbene som har vært sentrale i å utvikle disse utøverne. Larvik Atletklubb, Tønsberg Svømmeklubb og Notodden Bordtennisklubb har alle bidratt til å legge til rette for utøvernes suksess. Vi retter også en stor takk til særforbund, trenerne, familie/venner og alle som har støttet Solfrid, Fredrik og Merete på veien mot deres internasjonale prestasjoner. Vi ser frem til å følge dere videre, både sportslig og utenomsportslig.