Sosial bærekraft GIA7.jpg

Sosialt bærekraftige idrettsanlegg og tiltak

Godeidrettsanlegg.no/Norges kunnskapsportal for idretts- og nærmiljøanlegg har utviklet et verktøy for hvordan idrettslag kan jobbe med sosial bærekraft i lokalområder.

Verktøyet beskriver hva sosial bærekraft er og hva som kjennetegner et sosialt bærekraftig idrettsanlegg. Det tar også for seg hvilke finansieringsmetoder idrettslag kan ta i bruk for sosialt bærekraftige prosjekter. Verktøyet gir også et eksempel på hvordan idrettslaget Utleira IL har jobbet med bærekraft i sitt nærområde, noe som har ført til flere likestillings- og inkluderingspriser. Til slutt inneholder verktøyet en sjekkliste for oppstart med prosjektutvikling, en guide for brukermedvirkning og konkrete forsknings og praksisbaserte forslag til tiltak for å jobbe sosialt bærekraftig, knyttet til hvert enkelt bærekraftsmål.

Mer om verktøyet kan dere lese på nettsiden: Godeidrettsanlegg.no: Sosialt bærekraftige idrettsanlegg og tiltak. Verktøyet kan lastes ned i sin helhet fra "Last ned"-boksen til høyre på nettsiden.

NTNU, Senter for idrettsanlegg og teknologi (SIAT) håper dette kan bidra økt kunnskap og gjøre det lettere for flere idrettslag å drive helsefremmende, samfunnsutviklende og inkluderende arbeid. Ta derfor gjerne en kikk på verktøyet og del med relevante ansvarlige og organisasjoner.