Bilde: Dall-E
Bilde: Dall-E

Sommerhilsen og litt status fra idrettskretsen

Da er det straks ferie, og vi kan vel si at sommerværet allerede har vært på «besøk» flere ganger også. Håper alle får noen aktive og fine dager med venner og familie.

Store linjer

De foreløpige medlemstallene viser at både medlems- og aktivitetstallet øker, og vi nærmer oss nivået som var før pandemien. 

Det er forskjeller mellom de ulike idretter/grener og de ulike kommuner, men VI’et gjelder og skal gjelde i hele idrettsfylket vårt.

Vil igjen berømme alle våre idrettslag som har stått i det gjennom hele perioden.

Trøndelag har et fantastisk mangfold av idretter og aktiviteter, og det er inspirerende å se den lidenskapen og innsatsen som legges ned i idrettslag, særkrets/region og idrettsråd.

Trønderidretten er kjent for godt SAMSPILL.

Dette er dette som er så bra og unikt i Trøndelag – nettopp positiviteten og viljen til å dra lasset sammen – TUSEN TAKK til dere alle for dette!

Videre fokus på:

  1. Kostnadsbarrierer – hva kan idretten selv gjøre – hva trenger vi hjelp til? Samtidig så må det ikke skapes det inntrykket at idretten skal være gratis
  2. Frafallstallet er fortsatt for høyt i ungdomssegmentet – noe frafall må vi regne med – men de som slutter som følge av at de ikke har hatt det bra hos oss må vi i idretten ha et forsterket fokus på
  3. Anlegg som sikrer flerbruk, anlegg som sikrer mangfold
  4. Idretten som en trygg og inkluderende «arena»
  5. Idretten som en plass for alle og til for alle
  6. Norges første og eneste Paraidrettssenter skal gå fra å være et prosjekt til å bli noe varig – det har vært en suksess fra dag 1…

 Noen datoer å huske på :

  1. 29. og 30. august 2024 arrangerer vi nok engang NIPA(Nasjonal idrettspolitisk Arena). Her kan alle delta www.nipa.no
  2. 26. oktober 2024 Trønderidrettens møteplass med et åpent temamøte for alle interesserte - info her
  3. Tveridrettslig ungdomssamling – aktivitets- og treningssamling for ungdom f.2009-2012 – info her
  4. 1. november 2024 Idrettens Hederskveld – 15. året dette arrangeres. Norges største ildsjelsarrangement – her kan ALLE delta
  5. 2. november 2024 «Dagen derpå – Temasamling» Dagsaktuelle tema og satsninger. Her kan ALLE delta
  6. Anleggsseminar – dato og program ikke landet ennå. Mer info vil komme
  7. 3. januar 2025 «Kvelden før kvelden» i forbindelse med Idrettsgallaen – mer info vil komme
  8. 4. januar 2025 Idrettsgallaen med mange ulike sidearrangementer – mer info vil komme. Billetter til selve TV showet(Idrettsgalla - Billetter | Eventim.no)
  9. 17.-19.januar 2025 Lederkurs for ungdom 15-19år - info her
  10. Utvikling og gjennomføring av flere digitale kurs/fysiske, møter, webinar etc og mange nye ligger også i kalenderen fremover

Fremover

Styremøtene er en kombinasjon mellom annethvert møte digitalt og fysisk oppmøte rundt omkring i fylket. Mangler nå kun 2 kommuner(Lierne og Flatanger) så har det vært avholdt styremøte i alle våre 38 kommuner. Dette vil nås i løpet av det første kommende halvåret.

Men før alt dette skjer, så ønsker vi i Trøndelag idrettskrets deg en god ferietid.  Ta godt vare på deg selv og dine – lad batteriene.

Verdens beste region på SAMSPILL i hele IdrettKulturOffentligeNæringsliv-kjeden. Vi har et utgangspunkt bedre enn de fleste.

 

GOD SOMMER!

 

Med sportslig hilsen

Ståle Vaag                 Kjell Bjarne Helland

Styreleder                  Organisasjonssjef