Troms idrettskrets ønsker med dette å sette idretten i bedre stand til å planlegge, bygge og drifte idrettsanlegg.
Fondet er etablert slik at idrettsorganisasjoner kan søke midler for å finansiere det/deler av det nødvendige planarbeidet som kreves før byggestart av idrettsanlegg. Anleggsfondet er en del av Samfunnsløftet og er finansiert av SpareBank 1 Nord-Norge.
Det vises til «Gode idrettsanlegg» sin prosjektveileder, som består av flere faser, der kun disse to fasene kan være aktuelle for tildeling fra anleggsfondet:
- Konsept
- Prosjektering
Dette betyr at fasen Idé må være gjennomført før prosjektet vurderes. Søkere må gjøre seg kjent med innholdet og kravene i denne fasen. Det understrekes også at de to fasene Utførelse og Drift i sin helhet ikke kan støttes.
Idrettskretsens anleggsutvalg har bestemt nærmere kriterier for tildeling av midler fra anleggsfondet, se etterfølgende oppstilling.
Kriterier til Troms idrettskrets anleggsfond 2024
- Organisasjonsledd i idretten i Troms og Finnmark som skal bygge, eie og/eller drifte idrettsanlegg kan søke om midler fra TFIKs anleggsfond. Også aksjeselskaper, samvirkeforetak, stiftelser og andre sammenslutninger eid av idretten, med vedtekter som oppfyller kriteriene i spillemiddelregelverket kan søke. Det kan også tildeles midler til utredning/planlegging av rehabiliteringsprosjekter som omfattes av spillemiddelordningen.
- Anlegget det søkes om må være forankret i idrettslaget (evt. annen idrettsorganisasjon), dvs. vedtatt på årsmøtet. Dette krever dokumentasjon.
- Midler kan tildeles til anlegg som er i riktig delfase (se innledning), og som er avhengig av innkjøp av profesjonelle tjenester for å komme videre i prosessen. Ved rehabiliteringsprosjekter, vil slik støtte kunne gis til de samme delfasene som øvrige prosjekter: konsept og prosjektering.
- Idrettslaget/idrettsorganisasjonen må ha spilt inn anleggsprosjektet til kommunen, idrettsrådet og særkrets/region/forbund.
- Søkere må legge ved et estimert budsjett for tiltakene det søkes midler til.
- Anleggsprosjekt hvor støtte fra anleggsfondet vil være forløsende for videre fremdrift og øke sjansen for realisering, vil bli prioritert.
- Anleggsprosjekt der flere idrettslag/aktører samarbeider og/eller viser til muligheter for flerbruk vil bli prioritert. Dette vil også styrke bærekraftperspektivet til søkeren.
- Arbeid som allerede er utført, hvor fondets bidrag er å dekke betalte regninger, vil ikke prioriteres.
- I tilfeller hvor flere lignende søknader er innenfor anleggsfondets kriterier, vil «anleggsbehov» og «prioritering av barn og ungdom» vektlegges.
- Anleggsprosjektet må ta hensyn til bærekraft og miljø i planleggingen og byggingen av anlegget.
- Søkere som allerede har fått innvilget tidligere tildeling, må først rapportere om hvordan midlene er brukt og i hvilken sammenheng en ny tildeling kan føre til videre framgang – innenfor fondets formålsramme.
Fasene i «Gode idrettsanlegg» sin Prosjektveilederen for bygging av idrettsanlegg ligger til grunn for prosessenes beskrivelse.
Nettsiden www.godeidrettsanlegg.no er et ressurssenter for bygging av idrettsanlegg, utviklet av SIAT ved NTNU i samarbeid med Norges idrettsforbund og Kulturdepartementet.
Vi vil anbefale idrettsorganisasjoner å benytte verktøyet Prosjektveilederen i planleggings- og gjennomføringsfasen, samt SIAT for å diskutere muligheter rundt prosjektgjennomføring.
Hvordan søker dere?
- Idrettsorganisasjonen sender søknad med kort beskrivelse av anleggsprosjektet i eget søknadsskjema.
- Del 2, «Prosjektveilederen Gode idrettsanlegg», som finnes i søknadsdokumentet fylles også ut.
- Søknad sendes til troms@idrettsforbundet.no
- Søknadsfrist: 1. september 2024
- Mottakere av midlene skal levere en sluttrapport med dokumenterte kostnader for midlene som er tildelt.
Spørsmål angående søknaden rettes til Hanna Flovik, Hanna.flovik@idrettsforbundet.no, tlf. 948 03 210.
Søknadsskjema Anleggsfondet 2024
Utlysning Troms idrettskrets Anleggsfond