anleggskonferanse.jpg

Idretten – et sted å høre til. Men hvordan skal vi få det til?

Idrettslag og idrettsanlegg har betydning i alle lokalsamfunn, men mangel på anlegg begrenser barn og unges idrettsdeltagelse, og mulighet til fysisk aktivitet. Hvordan kan det offentlige, private og frivilligheten sammen legge til rette for mer fysisk aktivitet i steds- og byutviklingen? Hvordan bør idretten bidra, og hvordan kan vi sammen utløse gode krefter?

13. og 14.september arrangerer vi sammen med idrettskretsene på Østlandet konferanse som setter søkelyset på akkurat dette. Vi vil belyse utfordringer og søke praktiske løsninger gjennom perspektivene til idretten, kommuner, næringsliv og fageksperter.

Meld deg på konferansen innen 3.september om du vil ha innsikt i hvordan vi kan samarbeide om utvikling, og legge til rette for at flest mulig kan drive idrett og være fysisk aktive i hverdagen.

Konferansen gjennomføres på Fornebu, og deltakelse er gratis. Merk at første del av konferansen er rettet mot kommuner og næringsliv, og skjer på Radisson Blue Park Hotel. Andre del er rettet mot idretten selv og skjer på Scandic Hotel Fornebu fra fredag ettermiddag.

Vi trenger metodikk og aktivt samarbeid

Arealmangel gjør at det er begrenset plass til nye idrettsanlegg i Oslo, eller skoleanlegg med egnede idrettsfasiliteter. Kommunen har mulighet til å stille krav i reguleringsprosesser, men også mulighet til å gi gulerøtter for ønsket utvikling. Hva skal til for at en privat eiendomsutvikler velger å sette av kvadratmeter til idrett i sitt prosjekt?

I Oslo har vi gode eksempler, men også store utfordringer. – Vi håper konferansen bidrar til felles forståelse for utfordringer og muligheter, med håp om tydeligere politikk og bedre planer for å legge til rette for dagens og morgendagens barn og unge, sier generalsekretær Magne Brekke i Oslo Idrettskrets. – Vi trenger en mer aktiv tilnærming fra både kommune og eiendomsutviklere skal vi finne løsninger på felles utfordringer som vises gjennom medieoppslag, og som alle våre politikere egentlig ønsker å løse.

Konferansen er finansiert gjennom støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.