Blomst

Sommerhilsen

Takk til dere alle for alt det viktige arbeidet dere gjør for idretten i Innlandet!

Det nærmer seg sommerferie og vi håper virkelig dere kan ta en velfortjent pust i bakken de neste ukene.

Det ser ut til aktiviteten i Innlandet er på vei oppover igjen etter pandemien, og det er veldig gledelig. Vi vil derfor berømme våre idrettslag og særkretser/regioner som har stått i det gjennom hele perioden og tatt vare på sine medlemmer. Mange har, tross mange utfordringer, klart å tilby aktivitet, og det ser vi resultatet av nå. Det gir oss signaler om og bevis på hvor viktig den organiserte idretten er i samfunnet når vi går gjennom ulike kriser. Den rollen idrettslagene betyr for samhold, fellesskap, tilhørighet, inkludering og ikke minst et sted å gå til – er uvurderlig.  

Men, selv om vi nå har kommet oss videre, er det fortsatt noen svarte skyer på himmelen som utfordrer oss. Økte kostnader på mange områder rammer oss alle, og vår bekymring er at det går utover våre barn og ungdommer. Det er ikke lenger bare lavinntektsfamilier som blir rammet. Barn og unge fra familier med helt vanlige inntekter har også fått merke kostnadsøkningen på kroppen, med økt risiko for at flere faller utenfor. Det kan vi ikke la skje!

Forebygging av økonomisk utenforskap er naturlig nok også da et av de viktige temaene som både vi i idrettskretsen jobber med og likeledes også våre særkretser/regioner og idrettslagene – og her må vi jobbe sammen!

Et annet viktig tema for oss er mangfold, og betydningen av kjønnsbalanse i alle ledd i idretten. Vi skal jobbe strukturert og målrettet, og vi er helt sikre på at vi får med oss mange på det. Det tar tid å endre kulturer, og det er store forskjeller både innenfor geografi og idretter. Men, vi skal bidra konkret og operativt der de største utfordringene er. Mange har dette høyt på agendaen og løser det på en særdeles god måte, men vi ser at mange også trenger «et push» for å komme seg videre.

Vi vil takke våre 700 idrettslag, 46 idrettsråd og 55 særidrettslinjer (hvorav 34 særkretser/regioner er operative i Innlandet)! Alle har en viktig rolle i vårt idrettsfylke og vi berømmer dere for den jobben dere gjør hver dag! Idretten i Innlandet står sterkt og vi opplever at det jobbes veldig godt på mange områder. Allikevel tror vi samspillet mellom ulike aktører kan forbedres, med mål om attraktive aktivitetstilbud også i fremtiden. Idretten kan være et verktøy for å nå de målene som Innlandet har innenfor mange områder; befolkningsutvikling, helse, inkludering, integrering, osv.

Hvordan vi samspiller er helt avgjørende og viktig for fremtiden!

På vegne av alle oss i Innlandet idrettskrets ønsker jeg dere en god og fin sommer😊

Tina Thorsen
Org.sjef Innlandet idrettskrets