Programmet har rundt 70 deltakere fra alle verdensdeler, foregår i perioden september til april og består av flere ulike moduler. Det er med bistand av NIF Digital spilt inn en 40 minutter lang forelesning om Norges idrettsforbunds arbeid mot seksuell trakassering og overgrep til bruk av IOC i dette kurset.
- IOCs ønske om å løfte frem Norges idrettsforbunds arbeid mot seksuell trakassering og overgrep er et stort kompliment, og en anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort over mange år. Vår synlighet på slike internasjonale arenaer gir oss styrket påvirkningsmulighet, samtidig som det gir oss unike muligheter for å hente tilbake erfaringer fra andre kompetansemiljø i den internasjonale idretten, sier Håvard Øvregård, seniorrådgiver i Idrettsforbundet.
Presenterte Norges perspektiv på arbeid med «Safeguarding in action»
Øvregård har også bidratt med forelesning på det internasjonale “MAiSI”-studiet (Erasmus Mundus Joint Master Degree in Sports Ethics and Integrity) som blir organisert av seks europeiske universiteter, med støtte fra EU og i samarbeid med internasjonale idrettsorganisasjoner. Blant annet tilbyr IOC, ved Olympic Solidarity, stipender til kvalifiserte tidligere olympiske utøvere som vil ta denne masteren. Øvregård deltok digitalt med forelesning på KU Leuven 28. oktober i en bolk sammen med Kirsty Burrows fra IOC, der studentene fikk presentert et internasjonalt (IOC) og et nasjonalt (Norge) perspektiv på arbeid med «Safeguarding in action».
Skal delta på flere internasjonale arrangementer
Som del av det årlige «Special Competence Seminar» i regi av EOC EU Office er NIF ved Øvregård forespurt om å delta på den delen av seminaret som har «Safe Sport» som tema. Seminaret er i år digitalt. Øvregård skal også delta digitalt som keynote-speaker på avslutningskonferansene for det EUSA-ledede prosjektet Rainbow Youth for Sporting Equality (RYSE) i Zagreb 4. desember.
NIF ved Øvregård har blitt hentet inn som ressurs av IOC ved flere tidligere anledninger. Han var en del av IOCs Safe Sport Team under ungdoms-OL på Lillehammer 2016 og Buenos Aires 2018, var del av en internasjonal arbeidsgruppe som bidro til IOCs verktøykasse mot trakassering og overgrep (2017), og har vært foreleser på IOCs webinarserier om utøveres trygghet og om kjønnsbalanse i det internasjonale bordtennisforbundet.