Et Webinar for trenere og ressurspersoner i barne- og ungdomsidretten.
Torsdag 8.oktober kl 18.00-21.00 har Viken idrettskrets gleden av å invitere til Webinar. Med oss har vi to dyktige og spennende foredragsholdere, Paul Joachim Thorsen, Seksjonsoverlege Haukeland universitetssykehus og Nina Holmen fra ADHD Norge.
(Vi gjentar suksess-webinaret som Vestfold og Telemark idrettskrets holdt 27.august.)
Hvordan trene barn og unge med utfordringer? Lær mer om premisser for mestring for barn og unge med ADHD, autisme og psykiske vansker.
Viken IK ønsker å gjenta suksessen som Vestfold og Telemark idrettskrets holdt tidligere i høst.
Webinaret handler om trening av barn og unge som har ADHD, autisme og psykiske lidelser. Hva er utfordringene og hva er mulighetene, hvordan møter vi disse barna, og hva man kan gjøre for å legge best mulig til rette for at alle skal kunne oppleve mestring og trygghet?
Foredragsholderne er:
Paul Joachim Bloch Thorsen er tidligere landslagssjef i stup, og nåværende hovedtrener i Bergen stupeklubb. Han er også seksjonsoverlege på Divisjon Psykisk Helse for barn og unge på Haukeland Universitetssykehus.
"Som trener i et idrettslag kommer man alltid borti barn og unge som har psykiske utfordringer, så vanlig er det faktisk. 1 av 20 har faktisk så store vansker at de må behandles i spesialisthelsetjenesten, men mange flere har i perioder psykiske vansker. Det kan være alt fra sosial usikkerhet og lett uforklarlig tristhet til psykoser og tanker om å ikke ville leve lengre. Som trener i et idrettslag, vil man sannsynligvis komme i kontakt med en del barn som har utfordringer og hvordan disse blir møtt vil være av avgjørende betydning for hvordan det går med utøveren og miljøet generelt. Dette foredraget handler om hva psykiske lidelser er, hvordan de kan møtes og hva man kan gjøre for å legge best mulig premisser for at alle skal kunne oppleve mestring og trygghet.
- Hvordan ser det ut når barn og unge har psykiske utfordringer?
- Hva er utfordringene og hva er mulighetene?
- Hvordan møter man barn som sliter med psykiske lidelser?
- Hva er viktigst når man jobber med barn og unge som har psykiske utfordringer?"
Nina Holmen er fagsjef for pedagogikk, skole og kursavdeling i ADHD Norge.
"Hvordan kan idretten inkludere barn og unge med ADHD?
3-5 % av barn og unge under 18 år har ADHD. Mange trenere i ulike idretter vil møte disse barna. Fritidsaktiviteter og idrett er en viktig sosial arena for alle barn og unge, og skal være lystbetont og gi mestring. Mange barn og unge med ADHD kan utfordre med sin atferd og ha utfordringer med å holde på vennskap blant sine jevnaldrende. Det å inkludere alle inn i idretten vil kunne forhindre at barn og unge faller utenfor, noe som kan gi store konsekvenser i livet. Her får du innblikk i hva ADHD er og hvordan man best mulig kan tilrettelegge i idretten."