Gjennom inspirerende innlegg, erfaringsutveksling og workshop vil vi sette fokus på rasisme, hets og diskriminering i idretten. Du vil få konkrete verktøy og tips til hvordan man kan arbeid for at idrettslaget skal være et trygt sted å være uansett hvem man er.
Målgruppen er alle ledere, trenere og frivillige som brenner for at idretten skal være en trygg og inkluderende arena for alle.
Bli med på årets konferanse for krafttak for mangfold og inkludering! Gro Hammerseng-Edin, Vero Olsen, Daniel Hatland og Rohit Saggi kommer. Ser vi deg også?
Praktisk informasjon
Man kan melde seg på en eller begge dagene. Vi vil avslutte konferansen fredag med en sosial aften med middag på hotellet. Konferansen og middagen er gratis å delta på. Overnatting er inkludert for deltakere som melder seg på begge dager.
Program
Fredag 15. mars
- Kl. 17.00: En matbit
- Kl. 17.30: Velkommen og innledning av Marcela Montserrat Fonseca Busto
- Kl. 17:45: En samtale mellom Marcela Montserrat Fonseca Busto og Adnan Naeem
- Kl. 18.00: Gro Hammerseng-Edin
- Kl. 19.00: Vero Olsen
- Kl. 19.50: Avslutning og praktisk informasjon
- Kl. 20.30: Felles middag på hotellet
Overordnet tema er hets og diskriminering i idretten, og vi vil få engasjerende og personlig innlegg fra Gro Hammerseng-Edin og Vero Olsen. Det vil bli satt av tid til diskusjon og erfaringsutveksling underveis.
Lørdag 16.mars
- Kl. 09.30: Velkommen
- Kl. 09.45: Rohit Saggi
- Kl. 10:30: Pause
- Kl. 10.45: Workshop med Daniel Hatland
- Kl. 12.45: Avslutning
- Kl. 13.00: Felles lunsj før avreise
I løpet av dagen vil det være engasjerende innlegg og workshop om rasisme og hets i idretten. Du få konkrete verktøy og tips til hvordan man kan arbeide med tematikken i eget idrettslag.
Små justeringer i programmet kan forekomme.
Det er begrensede plasser.
Klikk her for påmelding.
Innlegg fra:
Gro Hammerseng-Edin
Gro har trenererfaring fra juniorlandslaget i håndball, hun har lederutdanning fra Universitetet i Sør Øst Norge, og er tidligere kaptein på det norske kvinnelandslaget i håndball. Hun er i dag medeier og daglig leder i Hammerseng-Edin AS, håndballekspert, skribent og foredragsholder. Gro vil ta utgangspunkt i sin tidligere rolle som utøver og trener, og si noe om hva hver og en av oss kan bidra med for å skape trygge og gode felleskap. Dette foredraget vil handle om bevisstgjøring, refleksjon, samt gi oss noen konkrete tips på hvordan vi kan utgjøre en positiv forskjell når målet er at alle skal kjenne på tilhørighet og trygghet i gruppa/laget/miljøet.
Daniel Getaneh Hatland
Daniel Hatland er tidligere fotballspiller som tok et nasjonalt oppgjør med rasisme idretten, sommeren 2020. Han ble utvalgt til Abid Raja sitt utvalg mot rasisme og diskriminering i idretten. De siste tre årene har han reist Norge rundt med spillerne i Eliteserien og OBOS-ligaen med Norsk Toppfotball sitt prosjekt #STOPPrasismen, og er i dag ambassadør for NIF sitt #Stopp-konsept. Daniel vil snakke om hvordan vi kan håndtere rasisme i idretten og ta oss gjennom en spennende workshop.
Rohit Saggi
Rohit Saggi er fotballdommer og allerede som 26-åring dømte han i eliteserien. Fra 2017 har han dømt fast i eliteserien og ble i 2018 valgt ut til FIFA- dommer. Han har tidligere vært bandydommer og ble den yngste dommeren i et bandy-VM for herrer. Rohit har selv opplevd hets og trakassering og ønsker å bruke sine erfaringer til å ta et oppgjør med ukultur og holdninger i fotballen.
Marcela Montserrat Fonseca Bustos
Marcela Montserrat Fonseca Bustos er styreleder i Oslo idrettskrets og er tidligere idrettsstyremedlem gjennom åtte år, samt idrettsleder på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Marcela brenner for mangfold i idretten og vil dele sine erfaringer om tema både fra egen oppvekst og fra sine mange verv i idretten.
Vero Olsen
Vero er ikke-binær transmaskulin og har lenge vært aktiv i skeive organisasjoner. Hen bidrar nå med foredrag og workshops om trening og kjønnsuttrykk, minoritetsstresshåndtering og inkluderingsarbeid. Hen har selv erfaring fra flere ulike individuelle idretter og lagidretter. Vero skal snakke om hvordan vi kan møte utøvere som bryter med kjønnsnormer. Hvilket språk vi kan bruke for å være trygg i kommunikasjon om kjønn, kjønnsuttrykk og kjønnsidentitet, samt gi oss gode og konkrete tilretteleggingstiltak for at alle kan delta, være trygge og ha idrettsglede uavhengig av kjønn.
Adnan Naeem
Adnan Naeem ble utropt til årets ildsjel for året 2023. Adnan begynte allerede som førsteklassing å spille fotball for Romsås IL, og har siden den gang vært en viktig del av idrettslaget. Han har lagt ned mye tid på å gjøre fotball tilgjengelig for barn og unge på tvers av alder, kjønn og religion. Ved siden av å være trener, sitte i styret og være en av Romsås ildsjeler, jobber han i det daglige som politibetjent for Oslo Politidistrikt. Adnan skal, i samtale med Marcela, fortelle om egne erfaringer om rasisme i breddeidretten.
Spørsmål? Ta kontakt med: