"Dette er første skritt mot at turn kan bli en Paralympisk gren. Turn er en av de største idrettene i sommer-OL, sammen med svømming og friidrett. Det har lenge vært litt flaut at turn ikke har hatt en plass i Paralympics, når andre store idretter allerede er representert," sier Bjørnstad.
Ifølge Bjørnstad har turn for parautøvere vært en del av breddeidretten, og alle har vært velkomne til å delta, uavhengig av funksjonsevne. Likevel har det manglet en formell konkurransearena for parautøvere på samme nivå som for funksjonsfriske. Nå som det internasjonale forbundet har utviklet reglement og klassifisering for parautøvere, vil dette endres.
"Å gi alle like muligheter, enten man mangler en arm eller et bein, har vært en hjertesak for meg," forteller Bjørnstad. Hun har selv erfaring fra åtte OL som dopingkontrollør og har lenge undret seg over hvorfor turn ikke har vært inkludert i Paralympics.
Ingrid Haaland-Aas viser vei for parautøvere
En annen grunn til entusiasmen er Norges egen Ingrid Haaland, som allerede har vist at det er mulig å konkurrere på høyt nivå uavhengig av funksjonsevne. Bjørnstad har dømt Haaland i mange år og er imponert over hennes prestasjoner.
"Ingrid er så dyktig at hun konkurrerer på nivå med landslagsgymnastene. Hun vant nylig prisen for beste utførelse, og det viser at parautøvere kan nå toppnivået," sier hun.
Innføringen av turn i Paralympics vil gi muligheter for flere som Haaland, og Bjørnstad er optimistisk med tanke på framtiden.
"Å kunne bidra til denne utviklingen er fantastisk. Vi viser verden hva som er mulig og gir alle en sjanse til å oppnå sitt fulle potensial," avslutter hun.
Dette er uten tvil en stor milepæl for både paraidretten og turnmiljøet, og engasjementet for lik mulighet, uansett funksjonsevne, lover godt for fremtidens idrettslandskap.