Obligatorisk
Sterkt anbefalt
Anbefalt
På denne siden er alle områdene kategorisert som grønne
Samarbeid skole
Vi oppfordrer nabolagsklubber til tett dialog med sin(e) lokale skole(r). Idrett i AKS-tiden kan være en fin rekrutteringsarena for idrettslaget. Det er ønskelig med et godt samarbeid mellom skole og idrettslag.
Kontaktperson: Emi Murakami
Samarbeid bydel
Nabolagklubber bør søke samarbeid med bydelen der idrettslaget har tilhørighet. Dette kan innebære å arrangere aktivitetstilbud i ferier, fellesprosjekter med andre organisasjoner i nærmiljøet, aktivitetsdager og åpne aktiviteter for lokalbefolkningen.
Kontaktpersoner: Katrine Klungland og Khadar Mohamoud
Paraidrett
En nabolagsklubb bør ha kjennskap til paraidrett og oppfordres til å inkludere mennesker med funksjonsnedsettelse så langt det lar seg gjøre i sin aktivitet. Idrettslaget bør veilede og gi informasjon om paraidrett, om idrettslaget ikke har eget tilbud. Det bør også være informasjon om paraidrett på idrettslagets hjemmeside. Aktuelle kurs og informasjon finnes på vår nettside om paraidrett.
I utviklingen av paraidrett i ditt idrettslag, anbefaler vi å ha dialog med både idrettskretsen og relevante særforbund.
Kontaktperson: Kine Wold Lunde
Folkehelse
En nabolagsklubb bidrar til god helse for alle aldre, og tar gjerne initiativ til sosiale møteplasser, voksenidrett, 60 pluss-aktivitet eller andre tiltak som støtter opp livslang idrettsglede.
OIK tilbyr gjerne inspirasjonsdager for ditt idrettslag.
Kontaktperson: Nichlas Berg
Allidrett
En nabolagsklubb er gode på allsidighet og varierte aktiviteter. Vi oppfordrer idrettslag til å prioritere et allidrettstilbud for barn eller ungdom. Dette kan det søkes ekstra økonomisk støtte til - les mer på idrettsforbundets hjemmesider for allidrett og i tilhørende brosjyre.
Kontaktperson: Hege Skau
Bærekraft
En nabolagsklubb tenker langsiktig og gjør bærekraftig valg. Bli inspirert av Grønt lag for å se hvilke tiltak som kan passe i deres idrettslag.
Kontaktperson Ingvild Vårdal Bredesen