Prosjektet startet opp med utgangspunkt i behovet for trenings- og aktivitetsflater innendørs vinterstid. Spesifikt var det ønske om en innendørs fotballflate som kunne huse aktiviteter for fotballgruppa, som er den største gruppa i fleridrettslaget Vind IL. Dette endret seg imidlertid raskt.
Prosjektet brakte inn en rekke eventualiteter i tidlig fase, ting som man kanskje tenkte at man kom til å få bruk for. "[Opprinnelig] var det tanke om 7er-hall [...], men det fant vi fort ut ble for lite, så da begynte vi å tenke større, begynte å tenke sammen med kommunen og vi tenkte sammen med departementet (Kulturdepartementet red.anm.) som har ekspertise", sier Ketil Gjerde (daglig leder) i Vind IL.
I denne fasen vokste prosjektet fra å være en fotballhall, til å bli et aktivitetsmekka med mange og varierte flater for idrettslig aktivitet, gode muligheter for sosiale aktiviteter, samlinger og møteromsfasiliteter for både klubb og eksterne. Nedenfor ser vi et eksempel på dette. Her fra den ene hallflaten som bla. a. benyttes til basketball, boccia og håndball.
E-sport inn
Idrettslaget visste at det var Interesse og etterspørsel etter å få drive med e-sport i byen. Idrettslaget bestemte seg for å ta dette inn fordi klubben ønsket skal ha et tilbud for de som gir seg med ordinær idrett. Møte "frafallsproblematikk" med et tilbud som fortsatt sørger for nærhet til idretten. Ungdommene ble selv konsulenter for dekor på vegger og på avgjørelsen om å ha lite lys i lokalet. Ungdommer ble også benyttet til test av stoler og var med på planlegging og innkjøp av utstyr.
Aktivitetssal ble til etter rådgivning fra kulturdepartementet
Gobb Arena fikk også en aktivitetssal som for idrettslaget er en basistrenings- og dansesal. Cheerdance benytter denne til sin aktivitet. Langrenn og fotball bruker den mye til basistrening. Salen måler 150 kvm. og kom til etter anbefaling fra Kulturdepartementet. Gjennom to møter, sammen departement og kommune ble det besluttet å anlegge aktivitetssal for å skape en sal med masse bruksevne og å få mest mulig ut av spillemidlene. Hevet takhøyde til fra fire til fem meter ble også valgt for å øke bruksevnen.
Treningsrommet
Treningsrommet ble tegnet inn etter dialog med særidrettene og fysioterapeut. Det ble investert i utstyr for over 1 million kroner der 1/3 dekkes av spillemidler. Vind vurderte om de skulle lease eller kjøpe treningsutstyr, men falt på at de måtte kjøpe for å få maks ut av spillemidler. Samarbeid med fysio for å sette opp innhold. Trening og rehabilitering.