11_21_NIF_Idrettens kvinnedag_612x373nedskalert.jpg
08
mar
2021

Idrettens kvinnedag

Sted: Digital konferanse: https://vimeo.com/event/746904
Start: 08.03.2021 11:30
Slutt: 08.03.2021 12:45

Hvordan sikre 40 % kvinner i ledende posisjoner i norsk idrett innen 2023?

Velkommen til Idrettens kvinnedag 8. mars kl. 11.30–12.45 – som i år blir arrangert som en digital konferanse. Delta og hør bl.a. idrettspresident Berit Kjøll, viseadmiral Louise Kathrine Dedichen og kirurg og gründer Marie Louise Sunde.

Program:

  • Åpning og velkommen ved idrettspresident Berit Kjøll
  • Hilsen fra kulturminister Abid Q. Raja
  • Presentasjon fra digital rundbordskonferanse ved Elisabeth Faret (styremedlem i NIF) og Roar Bogerud (styreleder i Viken idrettskrets)
  • Hva skal til for at kvinner ønsker å ta lederverv i norsk idrett? Samtale med Emilie Westbye (president i Norges Motorsportforbund) og Cecilia Flatum (leder av Deloitte Consulting Norge)
  • Barrierer og muligheter for kvinner/jenter i idrettsorganisasjonen. Samtale med Åsne Havnelid (administrerende direktør i Norsk Tipping) og Marlene Persson (stipendiat ved NOVA OsloMet)
  • Hvordan har andre organisasjoner fått til et kvinneløft? Samtale med Louise Kathrine Dedichen (viseadmiral og sjef for Forsvarets militærmisjon i Brussel) og Marie Louise Sunde (lege, gründer, foredragsholder og daglig leder i Equality Check)
  • Hvordan kan menn bidra i arbeidet med å øke andelen kvinnelig ledere? Samtale med Erik Røste (president i Norges Skiforbund) og Halvor Granerud (landslagshopper, Norges Skiforbund)
  • Oppsummering og avslutning

Bli med på Idrettens kvinnedag (lenke til konferansen)! 

Hvorfor arrangerer vi Idrettens kvinnedag?
Den internasjonale kvinnedagen angår i høyeste grad idretten også, og i 2018 arrangerte vi for første gang Idrettens kvinnedag. Dagen er viktig for å sette søkelys på den kjønnsubalansen som finner sted blant toppledere i norsk idrett. Idrettens kvinnedag er også viktig for å dele det gode arbeidet som gjøres på dette området av flere organisasjonsledd, og den er viktig for å utfordre oss til å jobbe videre med problematikken. I år ønsker vi hjelp fra eksterne organisasjoner som har jobbet godt med dette området – og da spesielt ved å se på kulturelle og strukturelle mekanismer.

Facebook-arrangement